Qui som?

L’Espai d’Inclusió i Formació Casc Antic (EICASCANTIC) és una associació d’àmbit social i comunitari del barri de Santa Caterina, Sant Pere i La Ribera (Barcelona), que fa una acollida a través de l’acompanyament i la formació sociolingüística per afavorir la inclusió de persones d’origen divers.

Situada a la Ciutat Vella (Barcelona), va ser creada el 1982 i legalitzada el 1988. Aquest és el nostre àmbit territorial d’actuació, tot i que atenem a persones de tota la ciutat.

Els diferents eixos d’actuació de la nostra entitat, entre els quals s’estableix una relació dinàmica, són l’acollida, la mediació, la formació i la participació.

grafic_presentacio1

 

Històricament, hem treballat des del paradigma de l’educació permanent de persones adultes i la participació social; i des de 1999 vam incorporar el de l’acollida i la interculturalitat, sempre amb la finalitat de millorar la cohesió social i la qualitat de vida de les persones, especialment d’aquelles amb més dificultats socioculturals.

Els col·lectius principals als quals ens adrecem són:

  • Persones que necessiten recursos d’acollida
  • Persones que necessiten formació en les llengües vehiculars
  • Persones que necessiten alfabetització
  • Menors i joves migrants no acompanyats

MISSIÓ

Construir una societat on tota la població disposi de les eines necessàries per a un exercici ple de la ciutadania activa, mitjançant iniciatives d’acollida, formació, acompanyament i participació basades en la interculturalitat, el reconeixement mutu i l’aprenentatge com a eina de transformació social.

 

VISIÓ

Aconseguir una societat on hi sigui present la inclusió social de totes les persones

Ser una entitat de referència en l’acompanyament per la ciutadania activa

Garantir de forma integral i replicable l’acompanyament per la ciutadania activa

 

VALORS

“PERSONA COM A EIX”

Apostem per una societat on totes les persones puguin conèixer i defensar els seus propis dretsJUSTÍCIA SOCIAL

Totes les persones han de tenir les mateixes oportunitats a nivell social, laboral i econòmicIGUALTAT

La igualtat i els drets de totes les persones són part dels nostres pilars com a entitat, creiem en la igualtat de possibilitats i condemnem la exclusió o discriminació per qualsevol raóINTERCULTURALITAT

La diversitat cultural és una riquesa de la nostra societat i ens nodreix com a persones COMUNITAT

Les relacions entre els diferents agents del mateix entorn són elements clau per al creixement i desenvolupament integralEDUCACIÓ

La formació de persones és una de les eines més potents per canviar el món